Boek nu 0594 580 898
Waar ben je naar opzoek?

Camping (dichtbij) Drenthe

Iedereen die er ooit geweest is zal het er over eens zijn: Drenthe is prachtig. Nergens vind je zulke schattige brink- en esdorpjes, vind je zo’n goede mix tussen het laten herleven van oude tijden en de moderne samenleving en vind je zoveel mooie fiets- en wandelpaadjes. En alhoewel Drenthe in het Noorden ligt en je dus een bepaalde stugheid van de mensen zou verwachten is niets minder waar; Drenthen zijn uiterst gastvrij en behulpzaam. Ben je in Drenthe? Dan hoef je je simpelweg nooit te vervelen, ongeacht met wat voor gezelschap je op pad bent. Op de rand van de Drents-Groningse grens ligt het dorp Leek. In Leek ligt het Landgoed Nienoord, waar Landgoedcamping Nienoord gevestigd is. Deze camping is een fantastische uitvalsbasis om Drenthe verder te ontdekken. Te voet, te fiets of in de auto.

Drents – Groningse grens

De Drents-Groningse grensstreek is een bijzondere streek waar veel leuke dorpen te vinden zijn. Voor fietsers en wandelaars is het een streek waar je als wandelaar of fietser je hart kunt ophalen. Dwalend door het Drents-Groningse landschap zul je steeds weer verrast worden. Pittoreske dorpjes worden afgewisseld door bossen met kronkelende fietspaden. Je vindt er leuke restaurants met mooie terrassen, maar ook knusse theetuinen waar je echt even helemaal tot rust komt.

Landgoedcamping Nienoord is een fantastische uitvalsbasis voor allerlei verschillende wandel- en fietstochten en dagtripjes in de regio. Vanuit Leek ben je in een mum van tijd in Groningen Stad en de Drentse hoofdstad Assen, maar ook vestingstad Bourtange, het Gevangenismuseum in Veenhuizen, Nationaal Park Lauwersmeer en Wildlands Adventure Zoo in Emmen ben je vanuit Leek zo. Met kinderen kun je daarnaast ook naar bijvoorbeeld Plopsaland in Coevorden, Buitencentrum Boomkroonpad en Kabouterland.
Wie geïnteresseerd is in geschiedenis kan vanuit Leek ook naar het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Dit is een indrukwekkende plaats en de moeite van het bezoeken meer dan waard. Vanuit deze plaats werden tijdens de Tweede Wereldoorlog duizenden Joden, zigeuners en andere mensen afgevoerd naar concentratiekampen in Duitsland en Polen.
Wil je nog verder terug in de tijd? Ga dan naar het Hunebedcentrum in Borger. Hier vind je stenen van meer dan 20.000 kilo zwaar, en leer je alles over het trechterbekervolk, dat van deze grote stenen een monument maakte voor hun overledenen.

Hou je van de natuur? Dan is het ook een goed idee om naar één van de veertien belevingspaden en speelbossen te gaan die Drenthe rijk is. Ga bijvoorbeeld naar het Mammoetpad, waar je door middel van audio verhalen krijgt te horen over de tijd waarin er nog mammoeten in Drenthe rondliepen, of breng een bezoek aan het laarzenpad in Norg. Neem hier een schepnet, emmertje en vooral droge kleren mee, en ga op zoek naar waterdiertjes om die eens even goed te bestuderen. Een leuk, educatief en gratis uitje om met de kinderen te doen!

camping nienoord groningen

Landgoedcamping Nienoord

Op Landgoedcamping Nienoord is een goede mix van kampeerplaatsen en seizoensplaatsen waar je met eigen tent of caravan terecht kunt. Daarnaast zijn er accommodaties als (luxe) trekkershutten, Coco Sweets, camperplaatsen, stacaravans en er is een vakantiewoning aanwezig. De camping wordt gemiddeld gewaardeerd met een 8,8 (november 2020). Dit is mede te danken aan het moderne sanitair, de grote centrale speeltuin en het animatieteam dat tijdens de feestdagen in het voorjaar en de schoolvakanties aanwezig is. Naast de grote centrale speeltuin zijn er verspreid over de 115 plaatsen tellende camping nog allerlei speeltoestellen te vinden. In de nabije omgeving van Landgoedcamping Nienoord is het mogelijk om fietsen te huren én als klap op de vuurpijl heeft de camping een eigen pannenkoekenrestaurant!
De camping is gevestigd op het Landgoed Nienoord, een veelzijdig en avontuurlijk landgoed waar je met het hele gezin de tijd van je leven kunt beleven.

Wat is er te beleven op het landgoed?

Het landgoed is al eeuwen oud. Al in de 16e eeuw werd dit landgoed gesticht. De grote borg of kasteel op het landgoed dateert uit die tijd. Tegenwoordig is in deze borg het Museum Nienoord (Nationaal Borg en Rijtuigmuseum) gevestigd. Ook is er het Grand Café Nienoord gevestigd. De borg is echter niet het enige wat je op het landgoedterrein kunt bezoeken. Op het landgoedterrein is namelijk ook Familiepark Nienoord gevestigd. En dat is een aanrader als je met kinderen naar het landgoed komt! Familiepark Nienoord heeft namelijk meer dan vijftig attracties, een kinderboerderij, je kunt er op expeditie door de modder én het is de plek waar een enorm miniatuurlandschap met miniatuurtreintjes te vinden is. Alsof dat nog niet genoeg is rijden er ook miniatuurtreinen over het terrein, waar je voor slechts €0,75 een ritje in kunt maken. Een hele belevenis waar jong en oud van kan genieten.

Camping met zwembad dichtbij Drenthe

Landgoedcamping Nienoord is gelegen op Landgoed Nienoord. Op dit Landgoed is tevens het Zwemkasteel gevestigd. Vanaf de camping loop je over het landgoed hier in ongeveer 15 minuten naartoe. Ook kun je er voor kiezen om je (gratis!) met de Elektrokar te laten brengen. In het Zwemkasteel duik je niet alleen maar in het water, maar duik je ook in een wereld van ridders en jonkvrouwen. Er is een lange glijbaan, een 25-meterbad en allerlei mogelijkheden voor de kleintjes om zich te vermaken. Een deel van het zwembad is overdekt, een deel is in de buitenlucht.

Deel deze pagina