Boek nu 0594 580 898
Waar ben je naar opzoek?

Camping met zwembad in Groningen

Zomers in Nederland worden steeds warmer, dus kun je als je gaat kamperen Zuid-Frankrijk wel overslaan en lekker in eigen land kamperen. Bijvoorbeeld in de provincie Groningen! Een kampeervakantie is echter natuurlijk niet compleet als er niet gezwommen kan worden. Logisch dus dat je op zoek gaat naar een camping met zwembad in Groningen. Een verfrissende duik in het zwembad en veel spettervertier voor de kinderen is gegarandeerd bij Landgoedcamping Nienoord in het Groningse Leek!

Zwemkasteel op het landgoed

Landgoedcamping Nienoord is gelegen in het Groningse Leek, dat op de grens van de provincies Groningen en Drenthe ligt. Tevens ligt Friesland om de hoek, dus je zit helemaal gebakken als je zoveel mogelijk van het Noorden wilt zien en beleven. De camping is een waar paradijs voor kinderen. Er is een grote speeltuin, speeltoestellen her en der verspreid over de camping, er is een Kidsclub die tijdens de vakanties en feestdagen kinderen voorziet van leuke activiteiten én er is een pannenkoekenrestaurant op de camping!

Landgoedcamping Nienoord is gelegen óp Landgoed Nienoord. Op datzelfde landgoed is ook het subtropisch zwemkasteel gevestigd. Vanuit de camping loop je in een kwartiertje over het prachtige landgoed naar het zwembad toe. Ben je niet zo goed ter been of heb je een kinderwagen die je mee moet nemen? Over het landgoed rijdt ook een Elektrokar. Hier kun je gratis gebruik van maken als je van de camping over het landgoed naar het zwemkasteel wilt gaan.
Het Zwemkasteel heet niet voor niets een zwem’kasteel’. Hier neem je niet zomaar een duik in het zwembad, maar duik je in de wereld van ridders en jonkvrouwen! Er is een veertig meter lange glijbaan, een wild-waterkreek, waterval en waterkanon. Voor degenen die graag baantjes willen trekken is er een 25-meterbad. De spieren even laten ontspannen na zoveel inspanning? Dat doe je in de whirlpool van het zwembad. Het Zwemkasteel heeft zowel een overdekt deel als een buitenzwembad.

Wat is er nog meer te doen op Landgoed Nienoord

Naast het Zwemkasteel kun je op Landgoed Nienoord ook de oude borg bezoeken. De oude borg dient tegenwoordig als Museum Nienoord (Nationaal Borg en Rijtuigmuseum) en ook is er het Grand Café Nienoord te bezoeken. Daarnaast vind je op het landgoedterrein het Familiepark Nienoord, wat één van de grootste speelparken van het Noorden is. Hier zijn meer dan vijftig attracties, kun je de kinderboerderij bezoeken en op expeditie over hindernissen, door modder en dwalen door een doolhof. Ook bevindt zich in het Familiepark een miniatuurwereld, waar allerlei miniatuurtreinen rijden. Ook is er een spoor over het landgoed, waar je als bezoeker over heen kunt rijden met een miniatuurtrein van Nienoord Spoorwegen. Een aanrader voor jong en oud!

Wat is er in de regio te doen

Als je op vakantie bent wil je natuurlijk ook wat van de regio zien. De stad Groningen ligt slechts twintig minuten rijden en is een aanrader om te bezoeken. Beklim de Martinitoren, ga shoppen in de Herestraat of doe een stadstour waarbij je je laat rondleiden langs allerlei street-art en bijzondere architectuur! In de stad Groningen zijn bovendien tal van musea die erg de moeite waard zijn, zoals het Groninger Museum en het GRID Grafisch Museum. Ook een bezoek aan Forum Groningen is aan te raden. Hier vind je tal van exposities, er zijn films en documentaires te zien en hier is ook het voormalig Stripmuseum te vinden, tegenwoordig Story World geheten.

Dichter in de buurt van Leek ligt de Drentse plaats Roden. Erg leuk om te bezoeken met kinderen is Museum Kinderwereld. Hier worden allerlei soorten oud speelgoed tentoongesteld, maar kunnen kinderen uiteraard ook naar hartelust spelen met speelgoed van vroeger, zoals hoepels, tollen, diabolo’s en ze kunnen een rondje op een ouderwetse draaimolen. Ook leuk om te bezoeken is het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen. Hier kunnen kinderen een kids escaperoom doen, kun je een tour doen in de boevenbus en nog veel meer. Monumentendorp Orvelte is ook leuk om te bezoeken. Hier zijn kleine museumpjes, oude winkeltjes en kun je een rit maken in de Orvelter paardentram.

Ook in de provincie Groningen is er van alles te beleven. Loop hier bijvoorbeeld in Opende over het Blote Voetenpad (hilariteit gegarandeerd), ga naar Insectenwereld DoeZoo in Leens (waar overigens niet alleen maar insecten te vinden zijn, maar ook eekhoorns, uilen, pony’s, slangen en tal van andere dieren), bezoek Zeehondencentrum in Pieterburen en ga vervolgens klimmen in Adventurepark Waddenfun (vanaf 4 jaar al leuk om te bezoeken!). Ook Nationaal Park Lauwersmeer is niet ver weg.

Een aanrader voor als het wat slechter weer is is het LEGiO-museum in Grootegast. Tot 1998 was LEGO Nederland gevestigd in dit dorp. In het pand waar voorheen LEGO Nederland gevestigd was is nu een museum te vinden, met daarin een enorme LEGO-stad nagebouwd van duizenden legosteentjes. Herken jij de Martinitoren, de vuurtoren van Terschelling of het stadhuis van Groningen? Uiteraard is hier ook alle ruimte om zelf te spelen met LEGO.

Landgoedcamping Nienoord

Landgoedcamping Nienoord is een zeer kindvriendelijke familiecamping. De 115 kampeerplaatsen zijn al te reserveren vanaf €21,- per nacht. Ook zijn er allerlei verschillende accommodaties op de camping, zoals Coco Sweets (een soort kruising tussen tent en caravan), stacaravans en er is een vakantiewoning. De camping is voorzien van modern sanitair en wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,8 (november 2020).

Deel deze pagina