Check beschikbaarheid

Overzicht

Musea voor kinderen

Terug in de tijd of meer leren over het dierenrijk? Verschillende musea om met de kinderen te bezoeken.

Nationaal Gevangenismuseum

Ontdek alles over misdaag en straffen van vroeger. Sta op de schandpaal, bekijk een cel van binnen of zit op de stoel van een rechter in het Nationale Gevangenismuseum in Veenhuizen, Drenthe.

Bekijk de website

Museumspoorlijn STAR

Bezoek de langste museumlijn van Nederland, een treinlijn tussen Groningen en Drenthe. Bekijk een stoomlocomotief van dichtbij of ontdek hoe de stations er vroeger uitzagen.

Bekijk de website

Observeum Museum & Sterrenwacht

Bekijk verschillende museum collecties in één bezoek. Van geologische en archeologische vondsten tot streekgeschiedenis en fotografica. Bezoek het Observeum in Burgum, Friesland.

Bekijk de website

Museumdorp Orvelte

Loop letterlijk door de geschiedenis in het monumentendorp Orvelte in Drenthe. Regelmatig zijn hier markten, themadagen en theatervoorstellingen.

Bekijk de website

Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Ga terug in de tijd in het Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord. Bekijk een historische drukkerij, schooltje, plaggenhut, kinderboerderij en gevangenis. Ellert en Brammert nemen jullie mee!

Bekijk de website

Kinderwereld museum Roden

De leukste spellen ontdekken jullie in dit speelse museum, waar jullie rondkijken én heel veel spelen. Het Speelgoedmuseum in Roden is een leuk dagje uit voor kinderen.

Bekijk de website